Fædregrupper

Vil du gerne hænge ud med andre fædre?

Ligesom mødre bliver tilbudt en mødregruppe, så sammensætter vi fædregrupper i Fars Klub, og pt. har vi sat ca. 800 fædre i grupper. Vi sætter fædre sammen i Aalborg, Aarhus, Storkøbenhavn og Vestsjælland.

I en fædregruppe kan man mødes og drikke kaffe, gå på legeplads og med barnevognen – eller sågar tage en eftermiddag sammen uden børn. Det er op til grupperne selv hvordan de mødes og hvilke aktiviteter der skal afholdes. Hvad fædregrupper munder ud i varierer også meget: Nogle fædregrupper mødes blot et par gange, mens andre får sig nogle venner for livet. Vi krydser fingre for sidstnævnte!

Din fædregruppe afhænger ikke af din barselsperiode

Når vi sammensætter grupper prioriterer vi særligt lokation og ønsket tidspunkt for fædregruppe. Bemærk at vi spørger hvornår du vil i fædregruppe og hvornår du senest er interesseret, og ikke hvornår du skal på barsel. Det gør vi både fordi der kan være forskel på, hvordan fædre tager barsel, og fordi de to ting ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen. De fleste vælger at matche tidspunktet for fædregruppe med tidspunktet for deres barsel, men hvornår end du ønsker dig en fædregruppe, anbefaler vi at du tilmelder dig i god tid, således at vi bedst muligt kan ramme dit ønskede tidspunkt.

Tilmeld dig via formularen herunder, og så vender vi tilbage når din fædregruppe er dannet.

Tilmeld fædregruppe
Fædregrupper FAQ

Fædre der tilmelder sig en fædregruppe skal typisk til at gå på barsel, er typisk nygerrig på sin egen og andres rolle som far, er ikke nødvendigvis førstegangsfar, og har typisk et barn mellem 0 og 2 år. Men der er meget forskel på, om man bor i en stor eller lille by, om man har bil, og om man i forvejen har et stort netværk af andre forældre.

Om det er noget for dig, ved du bedst ved at prøve det!

Viser det sig ikke at være for dig, kan du jo f.eks. undskylde dig med en tynd røverhistorie der involverer spioner og hurtige biler. Pjat, du skriver selvfølgelig bare “det var ikke noget for mig, men hav det godt!”, og gruppen kan fortsætte uden dig.

Man mødes som man ellers kan gøre med sine venner – drikker kaffe, snakker og leger. Det kommer an på jeres ønsker, og børnenes behov. Der er uendelige muligheder, og vi skal ikke kunne sige hvad der er rigtigt for jer – det er jo, hvad I gør det til selv.

Efter tilmelding modtager du en bekræftelse på mail, hvori der er et link til afmelding.

Du kan altid tilmelde dig igen.

Det ville vi rigtig gerne! Men på nuværende tidspunkt har vi ikke midlerne til at udvide vores tilbud.

Du kan evt. lave et opslag i vores Facebook-gruppe, hvor du hører om der er andre ligesindede fædre nær dig.

Skriv til grupper@farsklub.dk og spørg løs, hvis du er i tvivl.

Har du modtaget en bekræftelse af din tilmelding pr. mail, betyder det at vi behandler din tilmelding. Sker det mod forventning at vi ikke sætter dig i en fædregruppe før datoen for din seneste interesse, afmeldes du automatisk, og vi sender en mail med et link, så du har mulighed for at tilmelde dig igen.

Der er plads til mødregrupper, og vi vil gerne skabe plads til fædregrupper. Fædre er ganske almindelige mennesker, der kan have brug for et godt netværk, når man gennemgår den sårbare transformation, det kan være at blive forældre. Fars Klub går foran ved at tage det ansvar alvorligt.

Der findes allerede gode tilbud til forældregrupper. Søger du i stedet en sådan, kan vi anbefale Feministiske Forældregrupper. 

Og hvis du ellers har nogle spørgsmål, så skriv til os på grupper@farsklub.dk.

Du kan læse vores fulde persondatapolitik her: Persondatapolitik

Kort fortalt: Dine data behandles udelukkende med henblik på at sammensætte en fædregruppe, og dine kontaktdata deles kun med de andre fædre i gruppen (særligt personfølsomme data i “Evt. bemærkninger” deles ikke). Personlige data slettes i vores system efter senest to år.

Vi sender dig højst tre uanmodede emails i forbindelse med din tilmelding (som kun vedrører din tilmelding). Vi sender ikke fysisk post.