Om os

“Er der ting, jeg har gået og været ked af, irriteret over, eller ting som jeg har haft brug for at dele med andre som måske har været i samme situation, har Fars Klub været med til at lette de tunge tanker, som jeg har gået med alene.”
“Jeg bruger Fars Klub til at snakke om problemer, jeg har haft derhjemme; hvordan jeg kan løse konflikterne med min kæreste, og hvordan det er at være far generelt.”
”I Fars Klub er der forståelse og omsorg, når ens venner eller kæreste ikke forstår, hvordan man har det.”
“Fars Klub fylder det tomrum, der er, pga. manglende tilbud til fædre.”
“Jeg bruger Fars Klub som et meget hyggeligt socialt samvær, og en mulighed for at bruge tid med min søn i samvær med andre.”

Hvad er Fars Klub?

Fars Klub er en nonprofit organisation, der udvikler tilbud til fædre og skaber dialog om, hvordan det er at være far i dag. Fars Klub henvender sig primært til fædre med børn i alderen -9 måneder til 6 år, men alle former for fædre er velkomne. Fars Klub skaber tilbud til fædre, lavet af fædre. Vi er ikke sund-hedsfagligt uddannede, men har gennem vores arbejde opbygget meget erfaring. Vi videreformidler fædres erfaring til andre fædre, så vi sammen kan spejle os i hinanden. Derfor henvender vores tilbud sig primært til fædre, og ikke kun til deres børn. Fars Klub startede som et lille frivilligt initiativ i 2017. I dag har Fars Klub legestuer flere steder i København i samarbejde med Københavns Kommune. Derudover tilbyder vi farfor-beredelse på Holbæk Sygehus. Og så sammensætter vi fædregrupper i Aalborg, Aarhus, Vestsjælland og Kbh.

Vores værdier

242396161_710253526561902_5730715712598401587_n

Faderrollen i dag

Faderrollen er i dag meget individuel og nuanceret. Af samme grund tolker vi også faderollen ret bredt.* Vores tilbud er derfor åbne for alle de fædre, der ønsker at komme. At være far er en opgave, der følger en livet igennem, således har vi heller ingen forventninger til alder. Alt i alt, skal man bare komme, som man er, og så skal vi nok tage imod med et smil.

* En primær omsorgsperson til barnet som ikke er mor, fx. kernefamilie-fædre, fraskilte fædre, vordende fædre, bonus-fædre, fædre i familier med flere fædre, med-mødre og mænd i fertilitetsbehandling.

Motivation

Motivationen bag Fars Klubs arbejde er drevet af, at der mangler aktiviteter for fædre i hele landet, på trods af at fædre i stigende grad er mere engageret i deres børn. Manglen på tilbud for fædre er et udtryk for en systemisk underkendelse af faderrollens betydning, der desværre også kan opleves i interaktionen mellem far og sundhedssystemet, men også i mødet mellem fædre og deres erhverv eller sociale netværk. Mange fædre opsøger ikke råd og hjælp, når de skal til at være fædre, fordi der stadig hersker en generel opfattelse af at muligheden eksisterer, og hvis den gør, finder mange fædre det ikke oplagt at opsøge et tilbud.

Vores vision

Bestyrelse

Rasmus Lang Tvede Hedegaard

Forperson

Grundlagde Fars Klub i 2017. Cand.mag. fra Københavns Universitet. Dele-far til to børn og facilitator af Fars Klubs legestuer og farforberedelse.

Christoffer Valentin Hildebrandt

Kommunikationsansvarlig

Cand.mag fra Københavns Universitet med speciale i æstetik og kommunikation. Kommunikationsansvarlig for Fars Klub siden 2019. Onkel til fire børn.

Nolbert Muhumuza

Facilitator

Uddannet i datalogi fra Cavendish University, Uganda. Far til to børn og facilitator i Fars Klub siden 2019.